Kinesitherapie:

Kaakgewrichtsdisfunctie

Pijn in het kaakgewricht, moe van het kauwen, aanhoudende pijn in en rond het oor?

 

Deze klachten kunnen in verband worden gebracht met problemen van de kaakspieren. Foutieve gewoontes zoals eten langs 1 zijde , foutief houden van de kaken tijdens rustpositie (klemmen, tandenknarsen,…) kunnen problemen van de kaakgewrichten geven. Je creëert hierdoor een verkeerde beet (met zelfs hoofdpijn tot gevolg).

 

Problemen van het kaakgewricht kunnen zowel bij kinderen als volwassenen voorkomen. Dikwijls ziet men bij kinderen een overbeweeglijkheid in de kaakgewrichten en dienen er spierversterkende oefeningen te worden aangeleerd.

kaakgewricht

Een verkeerde lichaamshouding zoals nekpositie ten opzichte van het bovenlichaam, kan een verkeerde tractie geven op de spieren van het kaakgewricht. Via osteopathie en Applied Kinesiology kan de oorzaak worden achterhaald. Niet alleen houding- en bewegingsadvies maar ook de oorzaak wordt behandeld.

 

Zo kan het zijn dat er niet alleen ter hoogte van de kaken, maar ook ter hoogte van de nek, rug en bekken moet worden gecorrigeerd . Dit kan alleen maar via een holistische aanpak.

 

Indien nodig wordt doorverwezen naar een arts, specialist, orthodontist.