Anna-Laura Daems

Anna-Laura behaalde in 2013 haar master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Aansluitend vervolledigde ze in 2014 haar master-na-masteropleiding in manuele therapie aan de Vrije Universiteit Brussel.

 

Naast haar werk als kinesiste studeerde ze osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy. Nieuwsgierig en gemotiveerd in het vinden van de ware oorzaak van klachten, vormt deze specialisatie een mooie aanvulling op haar studies. Osteopathie richt zich op het lichaam als een geheel, in plaats van te kijken naar elk lichaamsdeel afzonderlijk. Anna-Laura behaalde de titel van osteopaat D.O. in 2020.

Nu versterkt ze het team van Magda Bogaerts als erkend osteopaat.

 

Haar bijzondere interesse gaat uit naar het behandelen van baby’s, kaakklachten en psychosomatische klachten. De kaak wordt soms te weinig belicht. Klikken van kaak, knarsetanden, asymmetrisch openen en sluiten van de mond, hoofdpijn, nekklachten zijn allemaal redenen om een osteopaat op te zoeken. Ook ter voorbereiding op of check up na een tand-extractie of orthodontie zijn aan te raden.

Ondersteuning door een osteopaat in stressvolle en emotionele periodes is zinvol om de nodige niveaus van “arousal” of waakzaamheid te dempen en je lichaam en geest ruimte te geven voor recuperatie en herstel.

Het juist gebruik van je middenrif via het aanleren van ademhalingsoefeningen komt ook aan bod bij de osteopaat. Je vergroot de hemodynamica van de organen onder het middenrif gelegen en vermindert zodoende ook de hartbelasting die kan leiden tot hartritmestoornissen, hartdiscoherentie, hoge bloeddruk,…

 

Anna-Laura is beschikbaar op woensdag.