Anneke van Beers

Acupuncturiste

 

Zolang ik me kan herinneren heb ik een grote interesse in Natuurgeneeswijzen en sinds een ruime 10 jaar ben ik actief in het beoefenen van Acupunctuur in mijn praktijk “Acupunctueel”, Acupunctuur & Yoga te Etten-Leur. In 2012 heb ik Traditionele Chinese Geneeskunde aan de Qing-Bai afgerond. Acupunctuur spreekt me bijzonder aan vanwege de holistische benadering waarbij lichaam en geest als één geheel worden gezien waardoor er naar de diepere oorzaak van het probleem wordt gekeken. In deze jaren heb ik positieve reacties van mensen mogen ontvangen en succesvolle resultaten mogen ervaren. Ik ben in de praktijk te Oostmalle op dinsdag.

 

Mijn specialisaties en grootste interesses in de acupunctuur zijn:

  • sportblessures zoals hielspoor, shin splints, patella problemen en tenniselleboog
  • psychische klachten zoals depressie, traumaherstel en slapeloosheid
  • klachten menopauze, o.a. opvliegers
  • pijnklachten zoals nek, schouder, rug en heup

 

Mijn belangrijkste gevolgde nascholingen zijn:

  • Osteo (sport) acupunctuur in 2014, ICZO te Lier, België
  • Traumaherstel in 2018, LPMI te Amsterdam
  • Menopauze in 2020, Qing-Bai te Amersfoort
  • Fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen via acupunctuur in 2022, Qing-Bai te Amersfoort

 

Ook heb ik een verpleegkundige achtergrond (HBO-Verpleegkunde 1988) en vele jaren ervaring in de psychische gezondheid en gewerkt in diverse functies binnen de geestelijke gezondheidszorg in Nederland en ook 5 jaar in Australië. 

 

Als persoon ben ik avontuurlijk en sportief. Ik ben jaren lid geweest van een atletiekclub en heb volleybal gespeeld, ook zwem en schaats ik graag. De laatste 20 jaar ben ik actief in het beoefenen van yoga. 

 

In 2020 heb ik een 200-urige Yoga Teacher Training Course in Goa, India gevolgd. In de zomermaanden geef ik buitenlessen in een park in Etten-Leur. De vorm van Yoga die ik geef, is Vinyasa ofwel Yogaflow, een dynamische vorm waarbij de ademhaling met de oefening verbonden wordt.

 

Als mens vind ik het steeds weer een uitdaging om mensen te helpen met Acupunctuur en/of Yoga waardoor ze beter in hun vel en hoofd gaan zitten en daardoor positiever in het leven staan.

 

Zie ik je binnenkort in de praktijk te Oostmalle? Email: annekevanbeers@magdabogaerts.be

 

Voor meer info kijk ook even naar annekeacupunctueel.nl