Wist je dat acupunctuur kan helpen bij sportletsels?

Bij een sportblessure gaan we naar de sportarts die een diagnose stelt en een behandelplan opstelt.

Een acupuncturist die zich heeft gespecialiseerd in sportacupunctuur kan zowel via ‘dry needling’ als via ‘motorpoint-acupunctuur de sporter helpen. Hierbij wordt plaatselijk de spier hersteld in zijn functie maar steeds houdt de acupuncturist rekening met onderliggende problemen. Via een anamnese en energetisch bilan volgens de traditionele Chinese geneeswijze krijgt de acupuncturist een beter beeld waarom de sporter geblesseerd geraakt. Misschien is er sprake van overbelasting of oververmoeidheid waardoor men een sportblessure heeft opgelopen.

Zijn bijvoorbeeld de pezen bij een loper met een achillespeesontsteking te strak gespannen? Dan kunnen via sterke acupunctuurpunten op de lever-en galblaasmeridiaan de pezen terug flexibeler worden gemaakt.

Zo kan bij sporters met lage rugpijn lokaal gewerkt worden via electro-acupunctuur om de doorbloeding te verbeteren, maar ook vanop afstand via Dr. Tan’s blansmethode.

Ook preventief kan je een acupuncturist raadplegen: om blessures te vermijden , maar ook om beter te presteren. Een zwemmer sneller doen zwemmen of een loper sneller doen lopen….dit is geen fictie!

Mijn kennis over sportacupunctuur komt vooral van Whitfield Reaves en Matt Callison, gekende Amerikaanse acupuncturisten die ook interessante boeken hebben geschreven over acupunctuur in de sport.

Wetenschappelijke artikels die aantonen dat acupunctuur werkt: https://www.healthcmi.com

Acupuncture Stops Pain Finding At Tufts Univerity 20 October 2020

Acupuncture Reduces Acute Low Back Pain.  23 February 2015

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.