De behandeling

Acupunctuur

 

Met behulp van acupunctuurnaaldjes wordt gestreefd naar auto-regulatie. Het lichaam wordt in balans gebracht.

Zangfu (organen) acupunctuur volgens de vijf elementen theorie wordt toegepast.

Balansmethode volgens Dr. Tan

 

De acupunctuurpunten worden zorgvuldig gekozen om balans te creëren in heel het lichaam. Het is een methode die goed werkt bij problematiek in de spiermeridianen.  Meestal wordt er geprikt vanop afstand. Bijvoorbeeld : een tenniselleboog zal worden behandeld door te prikken op de knie, een polsletsel zal kunnen worden behandeld door te prikken op de enkel,…

 

Ook emotionele problemen (shen-verstoringen) kunnen met de balansmethode worden benaderd.

Moxa

 

Door moxa (= bijvoetkruid) op een acupunctuurpunt toe te passen wordt er extra warmte-energie in het lichaam gebracht. Zo wordt extra Qi voorzien in het lichaam, wat zorgt voor een betere energiestroom en bloedcirculatie. Deze moxa kan eventueel rechtstreeks op een acupunctuurnaald worden bevestigd om zo via de naald in het lichaam binnen te dringen.

Kinderacupunctuur

 

Zo nodig, wordt het prikken op een speelse wijze voorbereid. Eveneens wordt extra aandacht gegeven bij het prikken zelf, zodat uw kind geen pijn zal ervaren.

In het geval uw kind de reguliere wijze van prikken niet verdraagt, kan de ‘puntzoeker’ worden ingezet als stimulatie van de acupunctuurpunten.

Voeding

 

De acupuncturist geeft voedingsadvies volgens de traditionele Chinese genees-wijze. Hierbij wordt rekening gehouden met de vijf elementen waardoor er ook seizoensgebonden voedingsadvies kan worden gegeven. De vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal , water) zijn interactief met elkaar en zorgen voor een goede emotionele- en lichamelijke gezondheid. Overeenkomstig de typologie van de patiënt wordt een evenwichtig voedingsadvies gegeven.

Cupping

 

In de traditionele Chinese geneeswijze wordt deze methode gebruikt om stagnaties op te heffen en de bloedcirculatie te verbeteren. Via cups van glas of plastic wordt de huid vacuüm gezogen. Deze methode wordt vooral bij rug-,nek-, en schouderklachten toegepast.